2010. február 13., szombat

Fellobbant a láng!

Ma magyar idő szerint éjjel 3-kor elkezdődött a XXI. Téli Olimpia megnyitó ünnepsége. Ezt a nap folyamán többször is megismételték a Eurosporton. A felvonuló nemzetek közt ott volt a magyar csapat is, amelyik eddig minden Téli Olimpián részt vett (ezek közül az egyetlen, akinek nincs arany érme), amire mindenképp büszkék lehetünk.
A megnyitó rendkívüli volt, hiszen az olimpiák történetében először fedett csarnokban tartották a megnyitót. Az olimpiai lángot egy kerekes székes sportoló, Rick Hansen hozta be a csarnokba és 3+1 ember gyújtotta meg a lángot. A belső lángot Catriona LeMay Doan, Steve Nash és Nancy Green gyújtotta meg. A csarnokot kívüli külső lángot pedig a kanadaiak legendás jégkorongorója Wayne Gretzky lobbantotta fel.
Képeket itt találhattok: LINK

Azok számára, akik a közvetítéseket szeretné nézni, azoknak a Eurosportot ajánlom, ahol a nap 24 órájában a Téli Olimpia közvetítéseit adják, valamint 3 napi magazin műsoruk is van, ahol meg lehet nézni a nap fontosabb eseményeit illetve a közeljövőben zajló versenyeket. Ráadásul (saját vélemény) a kommentátorok is nagyon jók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése